søndag den 27. marts 2011

Endelig hæklede muffins og flere puder.

Med hjælp fra denne blog Lille hottentot er det lykkedes mig at hækle disse. Jeg har ikke fulgt opskriften helt, da jeg stadig har problemer med at forstå hæklesprog. Men jeg er gået ud fra bunden og prøvet mig frem. Jeg er bare mere til at prøve mig frem og det er sjovtat se, hvordan det man hækler ændrer sig, efter hvor mange masker man tager ud og ind. Muffinsene ligner ikke Sissel som er rigtig flotte men er blevet mere mine egne. Sissel hækler bunden og toppen hver for sig imens jeg bare hækler ud i et. Men tusinde tak for hjælpen Sissel din DIY gjorde jeg turde kaste mig ud i projektet.
En af mine søde kollegaer har givet mig 3 flade pyntepuder, de er så blevet til puder til klapstole. Stoffet er gammelt retro og vintage sengetøj.

torsdag den 24. marts 2011

Flere puder, hæklede blomster og her skal vi bo

Så må det være de sidste runde puder i denne omgang. Her en tøset udgave med lidt brunt.

En mere spraglet vovet udgave, hvor jeg ikke har tænkt så meget over farvesammensætningen. Med godt resultat, jeg elsker jo det tilfældige, okay så, det lidt planlagte tilfældige.

Så har jeg syet hæklede blomster sammen til brocher. Blomster har jeg hæklede løbende som tidsfordriv og samlet sammen. Som led i min oprydning af stofsamling og andet godt, har jeg sorteret, syet de pæne sammen og smidt resten ud. Næsten, hvem ved måske hækler jeg flere som får resten til at passe sammen. Men de mest deforme blomster er røget ud.
Jeg synes selv de er skønne, nu skal jeg bare regne ud hvad jeg skal med så mange brocher.





Så er de endelig begyndt at grave ud til vores rækkehus. Jeg håber det betyder vi kan nå at flytte ind inden vinteren begynder igen, mest fordi jeg gerne vil grave blomsterløg ned til næste forår. Skidt pyt med vi bor midlertidigt med flyttekasser, elvarme og stakkels børn der må dele værelse, bare jeg kan få min have. Her står jeg med Sandra midt i vores køkkenalrum.


Vores rækkehus ligger i en række med 3 og vores bliver i midten. Husene ligger en smule forskudt. Nu må jeg huske at gå derhen hver uge og se hvordan det skrider frem og dokumentere med billeder. Det er kun 5 minutters gang fra hvor vi bor. Godtnok 15 minutter med Sandra og hendes dukkevogn.

Kreaaften!

I går aftes mødtes jeg på Cafe Staalvand i Brønshøj med to dejlige og søde blogpiger Lise og Pia. Det var rigtig hyggeligt og vi fik øvet os i at lave mormorfirkanter. Det vi kunne nå , da vi havde tusinde emner at tale om, håndarbejde, gode garnbutikke, blogs og andet godt. Jeg glæder mig til vi skal mødes igen. Det var så befriede at møde nogen ved hvad det der kreablog går ud på.
Der er selvfølgelig plads til flere i klubben så hold øje med næste dato, eller skriv med det samme hvis du vil med, så husker jeg at skrive til dig.

tirsdag den 22. marts 2011

Forår i vindueskarmen og påskepynt

Min vindueskarm i køkkenet har gennem de sidste par måneder været min lille have, og er i øjeblikket beboet af disse vibeæg.
Og disse dejlige og duftene bridal crown. Ved siden af ses lidt slidte små stedmoderblomster.

Så lokkede jeg min ældste datter til at smugstarte lidt på påskepynten sammen med mig. Med lidt forskelligt papir, lidt fjer og pallietter og frihåndsskabeloner. Min datter står for det perfekte æg og jeg har tegnet den skvattede fugl.






Min datter står for den lille skabning med fødder.










Min ide med fjer på, har måske selv haft en på for nylig.














Min datters version af en påskekylling. Det var sjovt at se hun gik fra at lave en fugl efter min skabelon til at lade fantasien råde, selvom hun startede med at sige hun ikke var kreativ. Jeg synes hun lavede noget vidunderligt fint pynt, som jeg vil nyde indtil påsken er slut og måske lidt længere.








søndag den 20. marts 2011

Morgenbrød

Jeg bager brød eller boller hveranden weekend når vi er fuldt hus. Dejen laver jeg fredag aften og så står den køligt, køkkenbordet i øjeblikket.
Så lørdag morgen så dejen således ud.
Bagepapir i 2 forme og med våde hænder kan man få dejen på plads uden for meget dej klistret til fingrene. Når jeg laver boller, lader jeg vandet rinde så jeg kan skylle hænderne når dejen begynder at klistre imens jeg former bollerne.

45 min i ovnen ved 200 grader og vupti, morgenbrød. Ved boller 230 grader ca 20 min.
Jeg laver sådan set aldrig det samme brød to gange, da det meste er på slump. Jeg starter med at blande 1 L vand med 1 pk gær. Alt efter hvilke kornsorter jeg blander i, har jeg måske udblødt dem i vanden inden gæren tilsættes. Jeg har også eksperimenteret med boghvede og quinoa korn og det smager også godt.
Men ellers er grundopskriften
1 pk gær
1 L vand
1 stor spiseske med top salt
1 stor spiseske med top sukker/honning/rørsukker/brun farin, alle duer fint
ca 1 kg mel(kan være en blanding af havregryn1-2dl, hvedemel, forskellige fuldkornsmel)
Konsistensen skal være klistret uden at være for flydende, det lærer man hen ad vejen.
Jeg varierer dejen med f.eks.
1 dl græskarkerner/ hørfro/sesam/solsikkekerner(nogle gange 1 dl af alle andre gang kun en enkelt slags)
revet gulerod eller squash (nogle gange begge)
1 spiseske HUSK


fredag den 18. marts 2011

Flere puder...

Jeg har gennem flere måneder revet strimler af stof hver gang jeg syede noget og det var blevet til lidt af en samling.
Først blev strimlerne strøget fint, så blev de sorteret i lyst og mørkt og her følger resultatet.
Pude 1
For
Bag

Pude 2
For




Bag
Jeg er meget tilfreds med resultatet. Det er da en god måde at samle alle sine rester, og så er de et minde om alt hvad jeg har syet.




torsdag den 17. marts 2011

Tid til Giveaway!

Så er det sikkert og vist på tide med en giveaway fra mig. Jeg er så glad og taknemmelig for alle de faste læsere der har lyst til at følge med her hos mig og der må gerne komme flere til. Præmien er min nye hobby........ En flagranke på ca. 1 meter plus bindebånd. Flagranken er syet af retro og vintage sengetøj og holdt i lidt påske/forårsagtige farver med 6 flag.

Reglerne er som de plejer:
1 lod for en kommentar
2 lod for en kommentar+fast læser
3 lod for en kommetar+fast læser+ link fra egen blog, lån gerne billede
Jeg trækker vinderen søndag d.10 april, så flagranken kan nå frem til sin nye ejer inden påske.
Held og lykke

tirsdag den 15. marts 2011

Hvad min mand ikke forstår?

Flagranker forstår han ikke. Men hvis konen vil have flagranker så må de op og hænge i vinduet. Jeg har luret på flagranker længe og nu hvor foråret og påsken er på vej, synes jeg det er en dejlig måde at få farver ind i huset.
Det er også en skøn måde at få brug nsine stofrester og lækre retrostoffer. Særlig dem jeg har vundet som jeg nu kan nyde. Nyt og gammelt i skøn forening.
Jeg har lavet 2 og de er begge på ca 3 meter.



Så blev det også til en drenget rund pude, den har min søn hugget.



Og en tøset som indtil videre er havnet i sofaen. Fyldet i puderne er nogle billige IRMA puder fra IKEA, 6 kr stykket, der går næsten to til hver. Jeg synes det er noget lækkert fyld som gør puderne bløde og egnede til vask i vaskemaskinen og tørretumbleren når de nu er syet sammen omkring fyldet. Så er det tip givet videre.




mandag den 14. marts 2011

Mine projekter fra i går.

Endelig en rund pude af retrostof. Jeg har ikke helt besluttet om der skal en knap i midten, men jeg tror det er der vi er på vej hen. Jeg bliver så lykkelig af alle de retrostykker, der er igen nogle vundne i mellem, mums. Jeg fatter simpelt hen ikke hvor andre finder alle de skønne retrobetræk? Men måske har I andre fundet dem alle og derfor er loppemarkederne og genbrugserne tomme når jeg kommer forbi? Jeg nøjes med at nyde dem jeg har, imens jeg langsomt bytter og vinder mig frem mellem skattene.
En flagranke er på vej.

Jeg har lavet ordnet i kantbånd og lignende i dag, her er bare et enkelt udpluk. De var alle en slags, på en måde, sorteret i fryseposer hulter til bulter. Men nu fylder de mindre og der er overblik over sagerne.


Jeg har strøget rester og lagt næsten pænt i en lille kasse. Der blev klippet lidt til flagranken samtidig når jeg støtte på noget egnet.



Klart og klippet til en pude mere.




søndag den 13. marts 2011

Søndag i billeder.

Her har Sandra gang i de klodser vi fandt i går. Min ældste datter havde de samme for 10 år siden. måske er det de samme?
Så skal baby og dukkevogn luftes i det dejlige forårsvejr.

Putte igen, jeg har ikke tal på hvor mange gange den baby er blevet puttet i dag?






Og baby skal selvfølgelig med på rutshetur.




Ny retropude og loppefund.

Jeg har fået brugt nogle lækre retrorester jeg har vundet i giveaway og egne fund til en pude.

Vi var til loppemarked i Brøndbyhallen i går, og det lykkedes at gøre nogle gode fund. Der var rigtig mange mennesker og det var lidt kaotisk at gå rundt med en to-årig uden klapvogn. Men bare man ved hvad man leder efter.
En dejlig dukkevogn til Sandra. Der er lidt misfarvning og rust men det bliver fint opvejet af retroskønheden. Den er allerede taget i brug, ja det gjorde den det øjeblik vi købte den.


Samme sælger kastede nærmest denne dukke højstol i nakken på os samtidig. For 10 kr!!!



Vi fandt også nogle Fisher Price klodser,en Erik Kold beholder(meget stor) og der var også en fotograf så jeg fik taget nogle billeder af Sandra til pungen og kalenderen. Så det var et meget godt loppemarked.

onsdag den 9. marts 2011

Min krøllede blog;-)) alias tøj nyt til mig.

Her er 2 par bukser til mig selv syet efter sidste sommers mønster. Krøllerne er i indlægget. Dette stof er en dug fundet på loppemarked.
Næste model er vintage sengetøj.


Her kommer krøllerne ind, bukserne tåler ikke nærbillede.


Og ikke mindst krøllet nederdel i retrosengetøj med flakon.



Nu kan foråret godt komme, så finder jeg måske strygejernet frem.