Så lørdag morgen så dejen således ud.
Bagepapir i 2 forme og med våde hænder kan man få dejen på plads uden for meget dej klistret til fingrene. Når jeg laver boller, lader jeg vandet rinde så jeg kan skylle hænderne når dejen begynder at klistre imens jeg former bollerne.
45 min i ovnen ved 200 grader og vupti, morgenbrød. Ved boller 230 grader ca 20 min.
Jeg laver sådan set aldrig det samme brød to gange, da det meste er på slump. Jeg starter med at blande 1 L vand med 1 pk gær. Alt efter hvilke kornsorter jeg blander i, har jeg måske udblødt dem i vanden inden gæren tilsættes. Jeg har også eksperimenteret med boghvede og quinoa korn og det smager også godt.
Jeg laver sådan set aldrig det samme brød to gange, da det meste er på slump. Jeg starter med at blande 1 L vand med 1 pk gær. Alt efter hvilke kornsorter jeg blander i, har jeg måske udblødt dem i vanden inden gæren tilsættes. Jeg har også eksperimenteret med boghvede og quinoa korn og det smager også godt.
Men ellers er grundopskriften
1 pk gær
1 L vand
1 stor spiseske med top salt
1 stor spiseske med top sukker/honning/rørsukker/brun farin, alle duer fint
ca 1 kg mel(kan være en blanding af havregryn1-2dl, hvedemel, forskellige fuldkornsmel)
Konsistensen skal være klistret uden at være for flydende, det lærer man hen ad vejen.
Jeg varierer dejen med f.eks.
1 dl græskarkerner/ hørfro/sesam/solsikkekerner(nogle gange 1 dl af alle andre gang kun en enkelt slags)
revet gulerod eller squash (nogle gange begge)
1 spiseske HUSK
Ja - det ser sådan ud. Jeg har jo sendt mail ud til dem som havde vist interesse, men men sådan er det vel tit. At når virkeligheden rammer så mangler lysten og tiden - måske.
SvarSletSkal vi aflyse?